För olika stadier i livet

HPV vaccination för kvinnor

Även som vuxen kvinna går det att vaccinera sig mot HPV. En majoritet av alla sexuellt aktiva drabbas, oavsett ålder. Så även om du har haft sex tidigare så är det osannolikt att du blivit smittad av alla sorter som vaccin skyddar mot. Här har vi samlat information för dig som vill veta mer om HPV vaccin.

Läs mer

HPV vaccination för pojkar från 13 år och äldre

Om din son är född tidigare än 2009 och därmed inte omfattas av vaccinationsprogrammet så kan du som förälder ändå vaccinera ditt barn mot HPV genom privat vaccination. Genom privat HPV-vaccination via vaccinationscentral kan du hjälpa till att skydda ditt barn. Denna vaccination är egenbekostad.

Läs mer

4 av 5 drabbas

HPV är Sveriges vanligaste sexuellt överförbara infektion. 4 av 5 drabbas och i sällsynta fall kan HPV leda till cancer.

Första HPV-vaccinet

2006 introduceras det första HPV-vaccinet i Sverige. 2020 ingår pojkar i vaccinations-programmet för första gången.

Myter om HPV

Det finns många myter om HPV och riskerna med HPV. Här har vi samlat några av de vanligaste myterna.

Hur ska man kunna skydda sig, när 4 av 5 någon gång i livet kommer att bli infekterade med HPV?

HPV smittar genom sexuell kontakt då hud och slemhinnor kommer i kontakt med varandra. Konkret betyder det att smitta kan överföras utan penetration. Vaccination hjälper till att skydda.

Läs mer

HPV är världens vanligaste sexuellt överförbara infektion.
Vårt mål är att stoppa smittspridningen och det gör vi tillsammans!

Du lämnar nu hpvvaccin.se

Länken du har valt tar dig till en tredje parts webbplats. Vi granskar inte eller kontrollerar inte innehållet på någon tredje parts webbplats. Vi stöder inte och är inte ansvariga för noggrannhet, innehåll, praxis eller standarder för tredjepartskällor.