Egenbekostad vaccination - vad gäller?

Pojkar och unga män födda tidigare än 2009 samt kvinnor och män som inte omfattas av vaccinationsprogrammet kan vaccinera sig via privat vaccinationscentral eller vårdcentral. Denna vaccination är egenbekostad.

Vissa vaccinationsmottagningar har HPV-vaccin på plats. Ifall de inte skulle ha vaccinet på plats får du själv hämta det på ett apotek innan du besöker mottagningen, som sedan administrerar sprutan. Vad vaccinationen kostar kan variera beroende på vilken region du bor i och/eller vilken mottagning du väljer att vaccinera dig hos.

Vill du läsa om HPV-vaccination genom elevhälsan, klicka här >

HPV vaccination för kvinnor

Även som vuxen kvinna går det att vaccinera sig mot HPV. En majoritet av alla sexuellt aktiva drabbas, oavsett ålder. Så även om du har haft sex tidigare så är risken liten att du blivit smittad av alla sorter som vaccin skyddar mot. Här har vi samlat information för dig som vill veta mer om HPV vaccin.

Läs mer

HPV vaccination för pojkar födda 2008 eller tidigare

Om din son är född tidigare än 2009 och därmed inte omfattas av vaccinationsprogrammet så kan du som förälder ändå vaccinera ditt barn mot HPV genom privat vaccination. Genom privat HPV-vaccination via vaccinationscentral kan du hjälpa till att skydda ditt barn. Denna vaccination är egenbekostad.

Läs mer

Vill du boka tid för HPV-vaccination?

Här kan du hitta en vaccinationsmottagning nära dig.

Alla barn i åk 5 får möjlighet att vaccinera sig kostnadsfritt via elevhälsan. För dig som är äldre finns möjlighet att bekosta den själv. Fråga din mottagning om aktuellt pris. Vårt register uppdateras successivt och alla mottagningar kanske inte finns med. Kontakta din vårdcentral om din sökning inte ger några träffar.

Du lämnar nu hpvvaccin.se

Länken du har valt tar dig till en tredje parts webbplats. Vi granskar inte eller kontrollerar inte innehållet på någon tredje parts webbplats. Vi stöder inte och är inte ansvariga för noggrannhet, innehåll, praxis eller standarder för tredjepartskällor.